zaterdag 12 november 2011

Kerst bij het Gardameer


Het Gardameer in Italie komt de komende weken weer helemaal in kerssttemming. Vanaf 18 november tot begin januari 2012 worden in een groot aantal plaatsen sfeervolle en drukbezochte kerstmarkten en andere kerst-evenementen gehouden.

Op 18 november starten de grote kerstmarkten in Arco en Garda. In het dorpje Bolognano bij Arco kun je door mooi verlichte straten en steegjes 50 verschillende kerststallen bezoeken. Riva del Garda herbergt vanaf 4 december het Huis van de Kerstman, het centrum van de stad is van 30 november tot 6 januari in kerstsfeer.

Overzicht kerstmarkten bij het Gardameer:

  • Arco: kerstmarkt in het centrum met ruim 40 kraampjes met kunstnijverheid en lokale specialiteiten van 18 november tot 23 december. In november op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. In december de hele week. 8 December vuurwerk bij de burcht van Arco.
  • Garda: kerstmarkt onder het thema 'Kerstmis onder de olijfbomen' van 18 november tot 8 januari.
  • Canale di Tenno: kerstmarkt op 4,8,9,10,11,12,17 en 18 december in de gezellige straatjes van Canale di Tenno.
  • Torbole-Nago: Kerstmarkt in het centrum en bij de haven van Torbole van 26 november tot 6 januari. In Nago is er op 17 december een culinaire tocht door de straatjes van het dorp.
  • Riva del Garda: kerstmarkt en optredens van 30 november tot 6 januari 2012. De burcht Rocca wordt vanaf 4 december omgetoverd in een sprookjeswereld en het Huis van de Kerstman.
  • Bardolino: kerstmarkt van 3 december tot 8 januari 2012.
  • Peschiera del Garda, kerstmarkt van 1 december tot 6 januari 2012.
  • Bolognano di Arco: bewoners stellen in de straten van het dorpje 50 verschillende kerststallen tentoon, van 11 december tot 6 januari 2012. 
  • Dro: van 11 tot 24 december een kleine kerstmarkt in het gezellige centrum.
Bekijk ook de agenda van het Gardameer voor de maanden november en december.

woensdag 9 november 2011

Strand voor honden bij het Gardameer


In Peschiera del Garda bij het Gardameer is dit jaar een strand speciaal voor honden in gebruik genomen. In Italie zijn er inmiddels 70 van deze stranden, maar bij het Gardameer is dit het eerste. 'Bracco Baldo Beach', zoals het strand heet, heeft alle voorzieningen voor de ontvangst en het verblijf van honden op het strand. Tot ligbedden speciaal voor de hond toe!

Het strand in Peschiera ligt op een mooi lokatie aan de kuststrook Bergamini-Fornaci. Op een royale oppervlakte van 1000 vierkante meter is er plaats voor 30 parasols, 60 ligbedden voor de menselijke gasten en 30 voor de dieren. Een bezoek aan Bracco

Baldo Beach is echter niet goedkoop. Je betaalt 15 euro voor 2 ligbedden en een parasol plus een extra ligbed voor de hond...

donderdag 3 november 2011

Wijnfeest in Bardolino


Komend weekend (5 en 6 november) wordt in Bardolino voor de 80e keer het Festa del Novello gehouden. Traditiegetrouw wordt dan de nieuwe wijn van de oogst van 2011 gepresenteerd. Op de boulevard langs de oevers van het Gardameer zijn er proeverijen van wijn en olijfolie en eetkraampjes waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en in deze tijd van het jaar natuurlijk ook van geroosterde kastanjes!

Dit weekend kun je ook in San Zeno di Montagna terecht voor het jaarlijkse Kastanjefestival. Ook hier een gezellige markt met muziek en de restaurants in het stadje serveren gerechten op basis van kastanjes.

Bekijk de agenda voor andere evenementen bij het Gardameer.