donderdag 21 maart 2013

Gardafriends winnaar Fanpage Award



Gardafriends, de Facebook-pagina voor fans van het Gardameer, heeft de TNS Fanpage Award gewonnen, de prijs voor de beste community op Facebook in Nederland! Dat is de uitkomst van een onderzoek dat TNS Nipo heeft gehouden onder 150 Facebook-pagina's van bedrijven, organisaties, instellingen en media-bedrijven (tijdschriften, omroepen) in Nederland. De uitslag en uitkomsten van het onderzoek werden bekend gemaakt tijdens het Direct Markting Live!-event in Amsterdam. Gardafriends haalde de 1e plaats in de categorie Focus, online retailer Coolblue in de categorie Variety.

Dit is een groot succes voor Gardafriends en het bewijs dat zij de afgelopen jaren een fantastische community van Gardameer-fans hebben opgebouwd. Bij het onderzoek van TNS Nipo werden bezoekers van de pagina's gevraagd naar hun waardering voor de content, interactie en webcare op de pagina en of zij de pagina zouden aanbevelen bij anderen. Vooral op het punt van content, interactie en aanbevelen scoorde Gardafriends hoge punten.


Community
Gardafriends is een initiatief van de websites Gardameer-Nu.nl en Gardafriends.com. Zij streven ernaar om alle liefhebbers van het Gardameer een platform te bieden waar zij terecht kunnen voor nieuws, tips en vragen en een plaats waar zij ervaringen, foto's en video's kunnen delen over het Gardameer en omgeving. De community telt inmiddels 7000 fans en hoopt dit jaar te groeien naar 10.000.


Olga ter Voert, digital expert bij TNS NIPO deelde de uitkomsten van het onderzoek met het publiek en had de dagelijkse leiding over het onderzoek. Ter Voert: ‘Gardafriends scoort uitmuntend op de pijlers webcare en aanbevelen. Fans geven aan het gevoel te hebben dat de personen achter de pagina zich inzetten voor hun fans, dat zij bereikbaar zijn en hulp en advies bieden wanneer dit nodig is. Hiermee is de Facebookpagina van Gardafriends niet alleen een kanaal om te zenden. De activiteiten op de pagina stimuleren fans om meer over het merk en het centrale onderwerp, het Gardameer, met anderen te praten. Daardoor worden fans ook ambassadeurs. Zij zijn zo enthousiast over de pagina dat ze een actieve bijdrage leveren aan de werving van nieuwe fans.’

dinsdag 19 maart 2013

Chocolade festival in Gardaland


Liefhebbers van chocolade kunnen komend weekend hun hart ophalen in pretpark Gardaland bij het Gardameer. Op zaterdag 23 en zondag 24 maart wordt het festival Eurochocolate in het park gehouden, het grootste event in Europa op het gebied van chocolade.

De zoete wereld van chocolade wordt gecombineerd met de sfeer van magie en plezier in Gardaland. Gigantische chocolade-sculpturen, workshops, markten, shows en spelletjes voor bezoekers staan op het programma. De entree voor Gardaland bedraagt komend weekend slechts 15 euro, terwijl het hele park en alle attracties van het grootste pretpark van Italië zullen zijn geopend!

Gardafriends weer genomineerd voor Fanpage Award



Gardafriends
, de Facebook-pagina voor alle fans van het Gardameer is evenals vorig jaar genomineerd voor de TNS Fanpage Award, de prijs voor de beste community op Facebook (in Nederland). Vorig jaar zijn de Gardafriends 3e geworden tijdens deze verkiezing.

TNS Nipo heeft de afgelopen maanden een onderzoek gehouden onder de bezoekers van de deelnemende pagina's en daarbij gekeken naar aspecten als interactiviteit (doen fans ook actief mee aan de pagina met reacties, foto's, e.d.), content en webcare (worden de vragen van fans beantwoord). Daarbij heeft Gardafriends evenals vorig jaar weer hoog gescoord. Woensdag 21 maart is de uitreiking van de Awards tijdens Direct Marketing Live!, in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Gardafriends is een initiatief van de websites Gardameer-Nu.nl en Gardafriends.com. Zij streven ernaar om alle liefhebbers van het Gardameer een platform te bieden waar zij terecht kunnen voor nieuws, tips en vragen en een plaats waar zij ervaringen, foto's en video's kunnen delen over het Gardameer en omgeving. De community telt inmiddels bijna 7000 fans en hoopt dit jaar te groeien naar 10.000!

maandag 4 maart 2013

Gardameer met kinderen



Dat het Gardameer een heerlijke vakantiebestemming is, staat buiten kijf. Ook gezinnen met kinderen hoeven zich rondom het meer geen moment te vervelen. Italianen zijn over het algemeen dol op bambino, dus de kinderen mogen overal mee naartoe. Bovendien zijn er rondom het Gardameer talloze leuke campings, hotels en vakantieparken te vinden met speciale voorzieningen voor de kids. Je boekt deze comfortabele vakantieaccommodaties eenvoudig online met korting bij Kras Reizen.

Accommodatie
Praktisch alle accommodaties rondom het Gardameer zijn geschikt om te bezoeken met kinderen. Het is maar net wat je zelf wil. Wil je lekker kamperen en af en toe een momentje rust, zonder kinderen? Reserveer dan een plaatsje op een van de campings in de omgeving. Deze hebben meestal een lekker zwembad en een animatieteam om de kinderen te vermaken. Ook grote hotels hebben vaak 'animatione' en zwembad, zodat je af en toe ook even rustig een boekje kunt lezen.

Lekker spetteren
Er zijn maar weinig kinderen te vinden die niet van water houden. Het Gardameer is wat dat betreft een echt paradijs: onder een strakblauwe hemel mogen ze de hele dag lekker in het water spetteren. Bovendien zijn er waterfietsen en bootjes te huur, om het meer eens op een andere manier te bekijken. Een spannend tripje voor veel kinderen. Met iets oudere kinderen zijn de waterparken bij het Gardameer, zoals Aquaparadise bij Lazise een fantastisch uitje. Dit is een echt waterpretpark, met de spannendste glijbanen.

Dagje uit
Ook zijn er allerlei andere leuke dingen te doen rondom het Gardameer. Breng eens een bezoekje aan pretpark Gardaland of de dierentuin in de buurt van Lazise. Kinderen vinden aapjes kijken vaak ontzettend leuk. Lazise zelf is ook de moeite waard en uiteraard zijn de pizza's hier voortreffelijk. Een andere leuke plaats in de omgeving is Sirmione. Een gezellige stadje met gekleurde huisjes en gezellige straatjes. Wandel wat rond en geniet van een heerlijk ijsje!